Μαρμελάδες-Γλυκά

Κυδώνι γλυκό

Πρόκειται για μια απλή συνταγή, στην οποία κατέληξα, αφού διάβασα τις άπειρες συνταγές του διαδικτύου. 

Υλικά: 3 μεγάλα κυδώνια και 800-900 γρ. ζάχαρη.
Με αυτές τις ποσότητες θα κάνετε 9 βάζα 210 γρ. ή 5 βάζα 370 γρ.

1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το χυμό δύο λεμονιών και νερό τόσο για να σκεπάσει τα κυδώνια που θα ρίχνετε μέσα.
2. Μην τρίβετε το κυδώνι σε τρίφτη και μην καθαρίζετε τη φλούδα του. 
Πάρτε ένα καλό μαχαίρι και κόψτε στα τέσσερα το κυδώνι. Μετά κόψτε κάθε τέταρτο σε φέτες και με μια μαχαιριά στη μέση κόψτε τις φέτες. Εννοείτε ότι πρέπει να αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. 
3. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνετε τη ζάχαρη και κανέλα σκόνη μια κουταλιά του γλυκού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
Προσέξτε να μη διαλύσετε τα κομμάτια ανακατεύοντας.
Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη! Χωρίς χημικά, χωρίς πρόσθετα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου